Call 22 508000
Free shipping on all orders over €30
Call 22 508000
Free shipping on all orders over €30

Πώς να Διατηρήσετε σε Άριστη Κατάσταση τις Τσάντες σας

Η γυναικεία τσάντα είναι έμβλημα θηλυκότητας και το πιο διαχρονικό και αγαπημένο αξεσουάρ κάθε γυναίκας. Δεν λείπει από καμία γκαρνταρόμπα αλλά και από καμία εμφάνισή μας. Κι αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα…

Η συνεχής χρήση συχνά ταλαιπωρεί το ύφασμα και τα μεταλλικά της μέρη, όσο καλής ποιότητας κι αν είναι τα υλικά και η κατασκευή της. Ωστόσο, όπως και με καθετί άλλο, κάθε τσάντα μπορεί να παραμείνει σε άψογη κατάσταση αν συντηρηθεί σωστά. Κι επειδή οι γυναικείες τσάντες είναι συνήθως ακριβά κομμάτια, αξίζουν λίγο περισσότερη προσοχή και φροντίδα για να παραμείνουν λειτουργικές και άψογες αισθητικά.

Δείτε πώς! 

Σωστή Αποθήκευση

Κάποιες από τις τσάντες μας ίσως χρειαστεί να τις αποθηκεύσουμε για ένα διάστημα, ειδικά αν πρόκειται για κομμάτια εποχικά, που τα χρησιμοποιούμε κυρίως χειμώνα ή καλοκαίρι. 

Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουμε να τις αποθηκεύσουμε σωστά, σε ένα ξηρό, δροσερό μέρος, που δεν θα τις χτυπά το φως ούτε θα τις επηρεάζει η υγρασία. Αν μείνει για καιρό στην ντουλάπα μας, καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε την τσάντα μας σε κάποια ειδική σακούλα ή κάλυμμα. 

Τακτικός Καθαρισμός

Η βρομιά δεν επηρεάζει μόνο την όψη και την αισθητική της τσάντας μας, αλλά, σταδιακά, τη φθείρει κιόλας. 

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να την καθαρίζουμε τακτικά και πάντοτε ανάλογα με το κύριο υλικό της (π.χ. άλλη περιποίηση θέλει το γνήσιο δέρμα, άλλη το συνθετικό ύφασμα).

Προσεκτικός Χειρισμός 

Ένα από τα πιο σημαντικά τρικ συντήρησης για κάθε τσάντα είναι… απλά να τη χειριζόμαστε προσεκτικά! Αποφύγετε να την υπερφορτώνετε ή να την παραγεμίζετε, καθώς επηρεάζει τις ραφές, τεντώνει τους ιμάντες και το φερμουάρ και φθείρει το ύφασμα. 

Επίσης, είναι καλό να έχουμε πάντα τα καλλυντικά μας σε ένα νεσεσέρ παρά ελεύθερα στο εσωτερικό της τσάντας. Εκτός από καλύτερη οργάνωση, αυτό θα μειώσει και την πιθανότητα να προκαλέσουν κάποιον λεκέ ή φθορά στο εσωτερικό ύφασμα.  

Προφανώς, πρέπει επίσης να αποφεύγουμε την επαφή της με αιχμηρά αντικείμενα ή λειαντικές επιφάνειες, καθώς και να την κρατάμε μακριά από αρώματα και άλλες χημικές ουσίες που μπορούν να διαβρώσουν την πατίνα και το φινίρισμά της. 

Να θυμάστε, επίσης, ότι το νερό κάνει ζημιά στις περισσότερες τσάντες, θαμπώνοντάς τες. Αποφύγετε, λοιπόν, το κατάβρεγμά τους και, αν έχετε κάποιο ιδιαίτερα ακριβό ή ευαίσθητο κομμάτι, καλύτερα μην το πάρετε μαζί σας αν βρέχει έξω. 

Κάθε σας τσάντα, εκτός από πολύτιμο αξεσουάρ, είναι και μικρή επένδυση. Αξίζει λοιπόν λίγο από τον χρόνο και την ενέργειά σας για να φροντίσετε να παραμείνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να συνεχίσει να συμπληρώνει ιδανικά κάθε σας εμφάνιση!