Call 22 508000
Free shipping on all orders over €30
Call 22 508000
Free shipping on all orders over €30

Πώς να Διατηρήσετε Καθαρή την Ταξιδιωτική σας Βαλίτσα

Όσοι ταξιδεύουμε συχνά, γνωρίζουμε πως η βαλίτσα δεν είναι κάτι που μπορεί να παραμείνει εύκολα καθαρό, ειδικά εξωτερικά, για έναν πολύ απλό λόγο: δεν βρίσκεται πάντα καλά φυλαγμένη και τακτοποιημένη μέσα στην ντουλάπα μας!  

Ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη (ύφασμα, μέταλλο, συνθετική κ.λπ.), οι συνεχείς μετακινήσεις, η διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης από το αεροπλάνο, ο ιμάντας του αεροδρομίου και δικές μας απροσεξίες αναμφίβολα θα τη λερώσουν. 

Υπάρχουν, όμως, τρόποι να διατηρήσουμε καθαρή τη βαλίτσα μας. Δείτε μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς…  

Προετοιμαστείτε Σωστά

Σκουπίστε το εσωτερικό της βαλίτσας σας με ένα υγρό πανί προτού πακετάρετε τα ρούχα για να απομακρύνετε τυχόν σκόνη ή υπολείμματα. Βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα που συσκευάζετε είναι καθαρά και απαλλαγμένα από βρομιές για να αποφύγετε τη δημιουργία λεκέδων στη βαλίτσα. 

Χρησιμοποιήστε Ειδικές Συσκευασίες

Χρησιμοποιήστε θήκες ή άλλες ειδικές συσκευασίες για αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν λεκέδες. Αυτό βοηθά στον περιορισμό τυχόν διαρροών ή λεκέδων μέσα στον κύβο, διατηρώντας την υπόλοιπη βαλίτσα σας καθαρή. Τοποθετήστε τα προϊόντα περιποίησης σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες για να αποφύγετε τις διαρροές. 

Να έχετε, επίσης, μια τσάντα πλυντηρίου για να διαχωρίζετε τα βρόμικα ρούχα από τα καθαρά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Βάλτε τα Παπούτσια σε Σακούλες Παπουτσιών

Τοποθετήστε τα παπούτσια σας σε σακούλες παπουτσιών πριν τα βάλετε στη βαλίτσα σας. Αυτό αποτρέπει τη μεταφορά βρομιάς ή βερνικιού παπουτσιών στα ρούχα αλλά και στη βαλίτσα.

Τυλίξτε Εύθραυστα Αντικείμενα

Τυλίξτε εύθραυστα αντικείμενα ή προϊόντα περιποίησης σε πλαστικό ή μεμβράνη φυσαλίδων για να αποφύγετε διαρροές και θραύσεις.

Χειριστείτε τη με Προσοχή

Προσέξτε πού τοποθετείτε τη βαλίτσα σας. Μην τη βάζετε σε βρόμικες ή υγρές επιφάνειες.

Καθαρίστε Άμεσα Τυχόν Λεκέδες

Αν παρατηρήσετε λεκέδες ή διαρροές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, καθαρίστε τους το συντομότερο δυνατό με ένα υγρό πανί ή με καθαριστικό λεκέδων.

Αερίστε & Καθαρίστε τη Βαλίτσα σας μετά από Κάθε Ταξίδι 

Μόλις επιστρέψετε από το ταξίδι σας, αδειάστε τη βαλίτσα σας και αφήστε την ανοιχτή για να αεριστεί. Αυτό βοηθά στην αποφυγή οσμών και μούχλας. Μπορείτε, επίσης, να πασπαλίσετε το εσωτερικό της με μαγειρική σόδα και να την αφήσετε κλειστή για μερικές μέρες. 

Εννοείται, φυσικά, πως πρέπει να την καθαρίσετε κιόλας κάποια στιγμή αφότου επιστρέψετε. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να απομακρύνετε τυχόν συσσωρευμένη σκόνη ή βρομιά. Ελέγξτε για τυχόν φθορές και αντιμετωπίστε τες άμεσα. Απορροφήστε ψίχουλα ή σκουπιδάκια με ηλεκτρική σκούπα. Για λεκέδες από φαγητό ή με χρώμα, δοκιμάστε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ξίδι.

Η φροντίδα και η διατήρηση της βαλίτσας μας είναι απαραίτητη για να τη διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση και να επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής της. Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές και τεχνικές, θα είναι πάντοτε καθαρή, δεν θα μυρίζει άσχημα και θα μας εξυπηρετεί άψογα σε κάθε μας ταξίδι!