Call 22 508000
Free shipping on all orders over €30
Call 22 508000
Free shipping on all orders over €30

Εξοικονόμηση χώρου στη Βαλίτσα: Πώς να Συσκευάσετε τα Ογκώδη Χειμωνιάτικα Ρούχα σας

 

Σε όλους μας αρέσουν τα ταξίδια και οι εκδρομές τον χειμώνα, αλλά συχνά αντιμετωπίζουμε μια μικρή δυσκολία… 

Μιας και τα ρούχα που χρειάζεται να πάρουμε μαζί μας είναι πολύ πιο βαριά και ζεστά, συχνά είναι δύσκολο να τα χωρέσουμε σε μία βαλίτσα, με αποτέλεσμα να παίρνουμε μαζί μας πολλές και ογκώδεις αποσκευές και, αν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, να πληρώνουμε έξτρα για τη μεταφορά τους. 

Υπάρχουν όμως λύσεις για έξυπνο πακετάρισμα των χειμερινών ρούχων… 

Τυλίξτε τα αντί να τα διπλώσετε: Το τύλιγμα των ρούχων μπορεί να εξοικονομήσει χώρο και να μειώσει το τσαλάκωμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για πουλόβερ, κασκόλ και τζιν.

Επιλέξτε έξυπνα: Προτιμήστε υφάσματα που συμπιέζονται εύκολα.. Το μαλλί, για παράδειγμα, είναι γνωστό ως ζεστό και ελαφρύ, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για χειμερινά ταξίδια.

Layers: Αντί να πακετάρετε ένα ή δύο ογκώδη πουλόβερ, σκεφτείτε να βάλετε σε στρώσεις πολλά λεπτότερα ρούχα. Αυτό όχι μόνο θα σας εξασφαλίσει ευελιξία στις εμφανίσεις σας, αλλά θα σας βοηθήσει να κατανείμετε τον όγκο των ρούχων σε όλη την έκταση της βαλίτσας. 

Φορέστε τα πιο ογκώδη ρούχα στο αεροπλάνο: Αν έχετε ιδιαίτερα ογκώδη ρούχα, όπως ένα βαρύ μπουφάν ή μπότες, φορέστε τα ενώ ταξιδεύετε για να εξοικονομήσετε χώρο στη βαλίτσα σας.

Συσκευασίες συμπίεσης: Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασίες συμπίεσης για αντικείμενα όπως μπουφάν, πουλόβερ ή κουβέρτες. Αυτές οι ειδικές σακούλες αφαιρούν τον περιττό αέρα, μειώνοντας τον όγκο των ρούχων σας και δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη βαλίτσα.

Πακετάρετε έξυπνα: Ξεκινήστε τοποθετώντας τα πιο βαριά και ογκώδη αντικείμενα στο κάτω μέρος της βαλίτσας σας, πιο κοντά στις ρόδες. Αυτό παρέχει μια πιο σταθερή βάση και μειώνει το τσαλάκωμα.

Αξιοποιήστε τους κενούς χώρους: Γεμίστε τα παπούτσια σας με κάλτσες, εσώρουχα ή μικρά αξεσουάρ. Επίσης, χρησιμοποιήστε τα κενά μεταξύ των μεγαλύτερων αντικειμένων για να στριμώξετε μικρότερα αντικείμενα ή αξεσουάρ.

Όσο το δυνατόν λιγότερα παπούτσια: Τα παπούτσια συχνά καταλαμβάνουν σημαντική ποσότητα χώρου. Προσπαθήστε να περιορίσετε τον αριθμό των παπουτσιών που παίρνετε μαζί σας και επιλέξτε ευέλικτα κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν με πολλά ρούχα.

Δημιουργήστε έτοιμα σύνολα: Αντί να πακετάρετε τυχαία, επιλέξτε έτοιμους συνδυασμούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπερβολικό πακετάρισμα και να διασφαλίσετε ότι θα πάρετε μαζί σας μόνο ό,τι χρειάζεστε. Επιλέξτε, επίσης, χρώματα που ταιριάζουν εύκολα μεταξύ τους. 

Καλλυντικά σε συσκευασία ταξιδίου: Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης σε μικρές συσκευασίες για να εξοικονομήσετε χώρο στην τσάντα τουαλέτας σας ή αγοράστε προϊόντα εκεί που θα πάτε.

Ελέγξτε τον καιρό: Θυμηθείτε να ελέγξετε τις καιρικές συνθήκες στον προορισμό σας για να μη χρειαστεί να πάρετε μαζί σας ρούχα που τελικά δεν θα χρησιμοποιήσετε. 

Με αυτές τις απλές συμβουλές, η βαλίτσα σας θα χωρέσει πολύ περισσότερα αντικείμενά σας, θα ταξιδέψετε πιο άνετα και, πιθανόν, πολύ πιο οικονομικά!